U12 - Hatodik fordulóNagy várakozásokkal indultunk el szombat reggel a debreceni G4 csarnokba, ugyanis egy emlékezetes, és balszerencsés decemberi hajdúböszörményi fordulót követően a sors úgy akarta, hogy újra megmérkőzzünk az akkor minket szoros meccseken megverő hajdúböszörményi és nagyváradi lányok ellen. Ez félig meddig sikerült is. Félig, mert a nagyváradi csapat ismét úgy döntött, hogy nem jön el…Az első mérkőzésen a Hajdúböszörményi TE csapata ellen játszottunk. Nem indult teljesen ideálisan a mérkőzés, hisz az első ötösünk egyik húzó embere, Kristóf betegség miatt nem tudta vállalni ezt a fordulót, plusz csapatunk egyre fontosabb láncszeme Zsiga is betegséggel bajlódott, így felforgatott ötössel álltunk ki. Ráadásul védekezésünk vezére, Szabi is néhány perc után cserét kért, mert fájlalta a térdét. 

A szokásosnak mondható, beragadásunkkal kezdődött a mérkőzés, a böszörményi lányok egy-kettőre elhúztak 4-0-ra. 

A nem ideális felállás ellenére, az első percek után sikerült egy remek csapatvédekezéssel előrukkolni,(jó lepattanózás hála Emilnek és Bencének, szép elcsent labdák Kende révén) így a döcögő támadásainkat hátul ellensúlyozni tudtuk. Támadásban viszont, az év leggyengébb produkcióját sikerült ebben az etapban nyújtanunk. Számtalan lépéshiba, belépés, elhagyott labda, elkapkodott dobás jellemzett minket. Az egyébként, idegesen és feszülten játszó Kende villanásaival maradtunk meccsben, és mindössze 2 pontos hátrányban az első negyedet követően.

A második negyed viszont szerencsére egészen másképp alakult. Szerencsére az előző héten, sérülést szenvedő Enci tudta vállalni a játékot, így a megszokott második ötösünk tudott pályára lépni. Ha az első negyed az év, legrosszabb negyede volt, akkor a második volt a legjobb. Az Ádi - Balázs - Tomi trió, elképesztő teljesítményt nyújtott  a parketten! Tomit, egy szerencsétlen könyökös kellett, hogy felrázza, de utána elől eredményesen hátul pedig parádésan, gyakorlatilag hibátlanul játszva volt a csapat vezére. Ádi és Balázs pedig elképesztő tempót diktáltak, és eddig keveset látott összhangban játszottak. Bátor betörések, kiharcolt és jó százalékban értékesített büntetők, remek külső dobások, szép, okos passzok minden volt ami szem-szájnak ingere. Enci remekül vezényelte a bedobásainkat, szinte minden bedobásbol sikerült kosarat szereznünk.

Slussz poén, hogy a félidei büntetőket is remekül dobtuk, így 8 pontos előnnyel  vártuk a második félidőt. 

A harmadik negyedben visszatért Szabi, aki bár támadásban most nem villogott, védekezésével ismét nagy segítségére volt a csapatnak. A böszörményi lányok ebben a negyedben szorossá tették a meccset,  2 pontra is feljöttek, nagy szükségünk volt Emil 6 pontjára ebben a negyeden. Végre sikerült őt megtalálni labdákkal, és magabiztos dobásokkal szerezte nagyon fontos pontjait. 

Bár szoros lett a találkozó, izgulni nem izgultunk különösebben, bíztunk benne hogy, a parádézó második ötösünk meg tudja ismételni a második negyedben mutatott játékát. Szerencsére ez összejött, itt főleg Ádi állt a “sereg élére”, mellette ismét Tomi és a továbbra is remekül irányító Balázs volt legfőbb társa. 8 ponttal behúztuk ezt a negyedet a mérkőzést pedig 12 ponttal 53-65-re. 

Nagyon örültünk a győzelemnek, hisz tényleg nagyon szerettük volna megmutatni, hogy jobbak és pontosabbak vagyunk mint az első böszörmény elleni meccsen mutattuk decemberben.

Zsombi az ellenfél legponterősebb, Marci a legmagasabb játékosai ellen mutattak be remek védekezéseket. Enci félig-meddig sérülten is erőssége volt a csapatnak. Kende az első , Emil a harmadik negyedben tartotta pontokban versenyben a csapatot. A sokat kihagyó Bence is egyre-egyre biztatóbban mozog, és nagy erőssége a csapatnak, kemény támadó és védő lepattanózásával. Neki és Kendének is meg kell tanulni megnyugodni, magabiztosnak és megfontoltnak lenni. Ha nem idegeskednek, nem kapkodnak, mindketten konstans kulcsemberei lesznek a csapatnak! Barna és Dávid, jöttek ezen a fordulón a padról, mindketten figyelmes játékkal, remek momentumokkal vetették észre magukat, és igazolták ,hogy egyre inkább lehet rájuk számítani éles helyzetben! Pozitívum a javuló büntetőzés, a javuló lepattanózás és az egyre önzetlenebb passzjáték is! Természetesen hibák is voltak, amiket igyekszünk kijavítani, hisz sikerült végre visszakűzdenünk magunkat a C, alsóházi csoportba, ahova egyszer már sikerült eljutni, és a többi csoport eredményeiből kiderült, régi ismerőseink, a Nyíregyházi Zsákoló Zsiráfok lesznek az egyik ellenfelünk. Azt hiszem a motiváció meglesz! 

A mérkőzés után, az elmaradt nagyváradi meccs helyett játszottunk még egy edzőmeccset a böszörményi csapat ellen. Itt beszálltak a szurkolni érkező fiatal öcsikék, Nimi és Dávid Marci is akik így egy U12-es csapat ellen is megmutatták, hogy nem ismernek félelmet. Valamint kifejezetten hasznos volt ez a “ráadás” hisz, aki kevesebbet játszott is meg tudta mutatni, hogy mit tud, és egyes gyerekek új szerepekben is kipróbálták magukat! Többen is éltek a lehetőséggel, aminek kifejezetten örültem!

Sz.J.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad #EbesVissza a főoldalra