Vereség a szabolcsi rangadónHiába nyertük meg 45-36-ra a lepattanó csatát és hiába kezdtünk jól, s vezettünk 8 ponttal egy negyed, s 4-gyel egy félidő után, távolról nagyon gyengén dobtunk, s jó ideig csak Seth jelentett veszélyt a nyíregyházi gyűrűre, így a második félidőre feljavuló hazai csapat fölénk kerekedett.Nyíregyháza Blue Sharks - BKG Príma SE

81-71

(20-28, 14-10, 22-11, 25-22)

Nyíregyháza, NB I B, V.: Gaál, Józsa, Borgula. 

BKG: Nagy Be. 6, Nagy Bo. 14/6. Halász 4, BERGER 27, Tanács 8. Cs.: KOVÁCS 10/6, Reizer, Szeleczki 2, Kaluha, Ben-Kane, Fekete, Püspök.

Finoman fogalmazva nem kis tétje volt a mérkőzésnek. Amellett, hogy a győztes lépéselőnybe kerül az alapszakasz 4. helyének, s a rájátszásbeli pályaelőnynek a megszerzéséhez, alaposan megközelíti a Honvéd pályáján botló Oroszlányt, tehát még a 3. helyért is versenyben lehet. A hazaiak kénytelenek voltak nélkülözni az előző fordulóban kiállított korábbi válogatott center Tóth Gergelyt. 

Seth két kosarával gyorsan vezetést szereztünk, majd "eleredt a triplaeső", Bazsó két hármasa között Bobi is "besuvasztott" egyet távolról. Fej-fej mellett haladtak a felek. Bazsó nagyon "bekezdett", a negyed közepén már a 3. tripláját emelte be. Ati pontjaival próbáltunk tapadni a szabolcsi legénységre. Ügyes befutás végén Halász Ákos villant, s át is vettük a vezetést, majd Sethnek ütöttek oda zsákolás közben - a bónusz büntető is bement, 4-gyel elléptünk. A látványos, nagy iramú játékot hozó szakasz hajrája egyértelműen a miénk volt, Benji, Bobi és Seth kosaraival egy 6-0-lal, s 8 pontos vezetéssel zártuk a nyitó 10 percet. 

A második etap elején Bazsó már a 4. hármasát süllyesztette el kosarunkban, Seth Berger azonban továbbra is tarthatatlan volt ellenfelünk számára. Bobi távoli kettese után 10 pont fölé nőtt előnyünk. Görcsösen játszó ellenfelünk hosszabb kosárcsendjét a légiós Harmon törte meg hármassal, s ez lendületet adott vendéglátóinknak, akik egy villámgyors 7-0-lal a támadásban megtorpanó csapatunk "nyakára jöttek" - érthető volt időkérésünk. 34-30-as vezetésünknél, bár kint tavaszodik, "befagyott" az eredményjelző. A holtpontról Halász Ákos a mieinket mozdította el. A küzdelmes etap egy eladott labdánkból a hazai légiós ziccerével, de csapatunk 4 pontos vezetésével zárult. 

A második félidő úgy indult, ahogy az első befejeződött: Harmon duplájával. Kapkodva, sok hibával kezdtük a második félidőt, 6-0-lal indítva szünet után fordítottak a hazaiak. Közel 3 perc elteltével Seth szerezte első szünet utáni pontjainkat, 40-40-es tenisz egálra alakítva a meccset. Ati pazar lefordulásos találatával újra mi vezettünk - egészen a hazaiak légiósának újabb hármasáig. A szakasz közepén váltott vezetéssel haladtak a felek. Egy triplával 4 ponttal megugrottak a hazaiak. Gyengén dobtunk, a hazaiak pedig büntetőket hibáztak. Harmon újabb triplájával nyílt tovább az olló, percek óta nem tudtunk kosarat dobni. Hosszú kosárcsendünknek a szakasz hajrájában Benji vetett véget értékesített büntetőkkel, ám a hazaiak elkapták a fonalat. A szalasz végén Bazsó és Soma "váltott" triplát, 7 pontos hátrányból várhattuk a befejező 10 percet. 

A záró etap a hazaiak egyik legjobbjának, Bazsónak a 4. faultjával, továbbá Seth kosarával indult. Benji bravúros duplájával egy triplányira közelítettük meg ellenfelünket. Újítottak a hazaiak, Seth egymaga próbálta üldözőbe venni a hazaiakat, ám a nyíregyháziaknál többen is hozzátettek, s a 34. percben 11 ponttal elléptek, jött az újabb időkérésünk. Csak Seth volt veszélyes a hazai gyűrűre. még akkor is, ha egy zsákolásba "belesült", távolról nem találtak be a srácok. Soma azért igen, a szakasz közepén 14 pontos hátránynál. A jó példa ragadósnak bizonyult, Bobi hármasával 4 perccel a vége előtt 8 pontra visszajöttünk. Hazai időkérés után Sitku dobott hármast, amire Soma felelt duplával - a bónusz sajnos kimaradt. A hajrá nagy dobópárbajt hozott, Soma és Bobi kosaraira rendre érkezet válasz hazai részről, így az őszi 3 pontos hazaI győzelmünkért 10 pontos sikerrel vágtak vissza a szabolcsiak, s abban, hogy ezt megtehették, jelentős szerepe volt az ezúttal igen gyenge, 16,66%-os (4/24) triplamutatónknak.  

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsalad
Vissza a főoldalra