U12 - Az „Ebesi March-Madness”Az őrület záró felvonásaként, azaz az 5 márciusi hétvégéből 4 U11/U12 forduló, hazai pályán fogadtuk az LPS Bihorul Oradea együttesét, és régi ismerőseinket a Zsákoló Zsiráfok U12-es csapatát.A felvezetőben említettem, hogy nem akármilyen hónapon vagyunk túl, hisz több gyermek is 4 fordulón is szerepelt ebben a hónapban,  ami rendkívül hasznos, és sokszor sikeres volt számunkra.

Ráadásul igazi „csemegével” zárult a hónap, hiszen ismét összekerültünk a Zsákoló Zsiráfokkal, akik a szezon elején még nagyon simán, a szezon közepén pedig már csak szűkösebben tudtak minket megverni, mindkétszer a hazai pálya (minden) előnyét élvezve. 

Nagyon tudatosan, nagyon motiváltan, és nagy elánnal készültünk erre a fordulóra, különösen a második meccsünkre.

Titkon az volt a vágyunk, hogy meglepetést okozva, két győzelemmel felkerülünk az Alsóházi „A”-csoportba, ezzel páratlan sikert elérve, de ehhez két nem akármilyen csapaton át vezetett az út! Sajnos, csapatunk egyik kulcsembere, Szabi igen makacs betegséggel küzdött egész héten, amit nem tudott legyűrni a hétvégére, így védekezésünk fő motorja nélkül álltunk ki ezen a fordulón! 


BKG – EBES -  LPS Bihorul Oradea

32-70

Először, a számunkra ismeretlen nagyváradi csapattal mérkőztünk meg. Ránézésre átlagban legalább 1 fejjel voltak magasabbak nálunk a nagyváradi fiúk, akik a mérkőzésen megmutatták, hogy miért is játszottak folyamatosan fentebbi csoportokban mint mi!  Szépen, sok passzal és magabiztosan játszva vertek ránk egy 20-ast az első negyedben. Sajnos ehhez a mi alibizésünk is kellett, nagyon megilletődve, pontatlanul és kapkodva kezdtük a mérkőzést, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A második és harmadik negyedben, aztán felvettük a kesztyűt , nem tudták növelni a különbséget vendégeink, maradt a 20 pont körüli differencia. Az utolsó negyedben, aztán a pocsék helyzetkihasználásunknak köszönhetően még egy 10-est közé tettek.  

Úgy gondolom, nem kérdés, hogy melyik volt az erősebb csapat (egyelőre), viszont a 30 pontos különbséget túlzónak találom, különösen, ha a két középső etapból indulunk ki. Ha játszunk még a nagyváradi csapat ellen, szinte biztos vagyok benne, hogy egy sokkal kiegyenlítettebb mérkőzést tudunk játszani velük! 


Zsákoló Zsiráfok - BKG-Ebes

47-58

A második mérkőzésünk előtt szerencsére volt egy mérkőzésnyi szünetünk, ami jót tett, hisz tudtak a srácok szusszanni egyet, illetve át tudtuk beszélni a dolgokat a nagy meccsünk előtt.  

Szerencsére annyira nem viselte meg a gyerekeket az első meccsen elszenvedett vereség, tiszta fejjel, nagy elszántsággal álltak bele a Nyíregyháza elleni meccsbe. Az előző meccsen, félelmetes sérülést szenvedő Emil is tudta vállalni a játékot szerencsére! Tudatosan állítottuk össze az ötösöket, az ellenfelünk bivalyerős húzóemberei ellen. Tudni illik, náluk játszik az egész bajnokság egyik, ha nem a legponterősebb játékosa aki rendszerint 20-30 pontokkal terheli ellenfelei gyűrűjét. Itt szeretném megemlíteni Zsombi hozzáállását! Amikor elosztom az embereket, ki –kit fogjon, sokszor jön a hiszti… jön a szájhúzgálás, „ŐT? „ Miért én?” „ de hát ő nagyon jó”  „ óó nemár Joci” … stb… borzasztó… 

Azonban most, Zsombi már a fordulót megelőző edzésen odajött hozzám… „ Joci, foghatom én a 10-es kislányt?!” (az emlegetett pontkirálynőt). Sőt a mérkőzés előtt is, külön odajött hozzám Zsombi, tanácsokért, trükkökért, hogy még jobban megnehezítse ellenfele dolgát!  Edzőként őszinte örömmel töltött el, az amúgy világi zsivány Zsombi vagány, bátor, hozzáállása, és látszott, hogy milyen sokat jelent ez neki is! Mondanom se kell, hogy Ő fogta  a mérkőzés ¾-én az említett kishölgyet… 

A mérkőzés első negyede 15-15-el végződött. Zsombin és Tomin volt a nagy felelősség védő oldalon, ők fogták a húzóembereket. Röviden, tömören mester munkát végeztek! Kiváló védekezések, jó lepattanózás, semmi fegyelmezetlen fault, mindent a megbeszéltek szerint… öröm volt nézni őket!

Szerencsére a támadásunk is jól működött, jó betörések, jó lepattanózás, járt a labda, ha kellett…egy valamivel volt gond… a  helyzetkihasználással. Rengeteg üres, sima ziccer kimaradt sajnos. Összeségében biztató volt, hogy az ellenfél erős ötöse ellen egált játszottunk, bár a játék képe alapján, ez most egyértelműen a nyíregyi csajoknak kedvezett! 

Második ötösünkben, Kendére hárult a feleadat, hogy az ellenfél húzóemberét fogja.  Összességében jó munkát végzett rajta, a mi Kendénk, de később megmutatta hogy, ennél még jobb is lesz… 

Sajnos ebben a negyedben, sem tudtunk elszakadni a Zsákoló Zsiráfoktól, hiába támadtunk és védekeztünk is jól, a helyzetkihasználás továbbra is 30% körüli lehetett.  A büntetők előtt 24-27-es ebesi vezetést mutatott az eredményjelző, ami még mindig a vendégeinknek volt hízelgő. Szerencsére a büntetőkkel tudtunk kozmetikázni az eredményen, így 7 pontos előnnyel kezdtük a 3-ik negyedet.  

Ismét jött a „10-es kislány” akit Zsombi, majd később  Ádi fogott parádésan! Tomi, továbbra is remek munkát  végzett ellenfelünk legerősebb magas emberén, sőt ebben a negyedben a támadó oldalon is megmutatta mit tud, szép kosarakat szerezve! A dobáspontosság továbbra se volt a legjobb barátunk, de a parádés védekezésnek köszönhetően sikerült 2 ponttal megnyerni ezt a negyedet! 

Az utolsó negyedben, Kende egyszemélyes hadseregként volt jelen a pályán, úgy értve hogy 23-asunk, eme nemes mezszámra (Michael Jordan is ezzel a számmal keserítette meg az ellenfelek életét) maximálisan rászolgálva, mindenhol ott volt! Kosarat dobott, lepattanózott, passzolt, vetődött, ugrott, csúszott-mászott, labdák tömkelegét csente el! Szerencsére ez a tűz ráragadt a többiekre is!  Zsiga rendkívül megbízhatóan, okosan játszott, Emil pedig megmutatta, hogy micsoda harcos is, hisz félig-meddig sérülten, sokszor könnyeivel küszködve dobott 6 gyönyörű pontot ebben a negyedben, a masszív védekezés és kemény lepattanózás mellett! Mindezt 2009-esként, a csapat legfiatalabb játékosaként! 10 pont fölötti előnyt sikerült kiépítenünk, ami a negyed végére 11-nél állt meg. 

Ezzel legyőztük azt a csapatot, amely a bajnokság második fordulójában, októberben még 40+ ponttal vert meg minket… A bajnokság közepén 15-el… és most mi nyertünk, simán, végig vezetve, CSAPATKÉNT! Hiszen, ha megnézzük a lőlapot, csodálatos dolgot láthatunk: 

Balázs, Ádi és Emil 9-9 pontot dobott, Tomi és Kende 8-8at, Kris 6-t Zsiga 4 Zsombi pedig 3pontot szerzett…

Gyönyörűen oszlottak el a pontok, több lábon álltunk, mindenki vagányan, magabiztosan játszott! 

A védekezés pedig tanítani való volt, simán 20 pont alatt tartottuk az ellenfél legjobb játékosait. Mindenki fegyelmezetten, magabiztosan a megbeszéltekhez tartva magát végezte a dolgát. És minden pályára kerülő szép munkát végzett! Ezen a meccsen, a helyzetkihasználáson kívül, nem volt gyenge pontunk, de szerencsére most a 30% körüli dobó százalék is belefért. 

Kende, Zsombi és Tomi védekezése tanítani való volt, Zsiga pedig szinte hiba nélkül fegyelmezetten megbízhatóan játszott, gyönyörűen birkózott meg a nagyobb szereppel, jelezve, hogy bizony nagyon komolyan lehet rá számítani! Bence lepattanózása, és egyre higgadtabb játéka aranyat ér a csapatnak! Ádi és Kris lelkesedésére, sokoldalúságára és vedekezésére ismét nagy szükségünk volt! Emil, utolsó negyede önmagáért beszél… Enci az egész éves kiemelkedő védekezése mellett, igazi fegyver a bedobásokból, szinte biztos a gólpassz. Barna álompasszára Tominak, mindenki emlékezni fog, aki látta! A mérkőzés legszebb jelenete volt!  Marcinak most nem mentek be a dobások, de mezőnyben és a büntető vonalról teljesen megbízható és stabil volt! 

Köszönet Dávidnak és Rolinak, akik bár ezen a fordulón nem játszottak, de a csapattal tartottak, szurkoltak és, ha bármire szükség volt lehetett rájuk számítani!

Köszönjük a sok kilátogató szülőnek a szurkolást, mindig nagy segítség az Ő támogatásuk!

Köszönjük a Batyinak, az egyesületünknek, hogy megrendezhettük ezt a számunkra nagyon fontos fordulót!

Nagy meccset nyertünk meg, és elmondhatjuk magunkról hogy, több mint 50 pontot fejlődtünk egy szezon alatt?! 

Csak így tovább! Hajrá Ebes, Hajrá Batyi!

Sz.J.Vissza a főoldalra