Előny a NyíregyházánálKitűnő, színvonalas mérkőzésen a szünetben még vezettünk Nyíregyházán, de a második félidőben a remekül játszó és dobó ellenfelünk csapatunk fölé kerekedett, s előnyt szerzett a két győzelemig tartó párharcbanNyíregyháza Blue Sharks - BKG Príma SE

94-83

(24-22, 20-27, 24-14, 26-20)

Nyíregyháza, NB I B, piros csoport, rájátszás, 1. mérkőzés. 

BKG: NAGY BE. 7/3, NAGY BO. 19/12, HALÁSZ 7/3, BERGER 29/3, Tanács. Cs.: KOVÁCS 15/9, Szeleczki, KALUHA 6/6, Fekete, Püspök, Ben-Kane, Reizer.

Két nyíregyházi duplával indult a párharc, miután Seth révén megszereztük első pontjainkat. Sajnos Fazekas révén azonnal triplával feleltek a hazaiak. Ezt követően azonban magunkra találtunk, s Seth kosaraival, Bobi duplájával és triplájával, valamint Benji hármasával egy 12-3-at "repesztve" a szakasz közepén átvettük a vezetést. A folytatásban is hullámzó volt a játék, a korábbi válogatott Tóth Gergely és a volt Universiade-válogatott Bus jóvoltából egy 12-4-gyel visszavették a vezetést a hazaiak. A fordulatos, színvonalas etap Soma találatával, s 2 pontos hazai vezetéssel zárult. 

Látványos "elemekkel" indult a második 10 perc, Tóth zsákolására Halász Ákos jóvoltából hármassal feleltünk. Látványos volt a játék, s bár a hazaiak vezettek, az együttesünket vállaira vevő Seth vezetésével tapadtunk rájuk, sőt a szakasz közepén remeklő légiósunk triplájával ismét vezettünk, Seth 17 pontnál járt a 15. percben. Ezt "fejelte meg" a játékba remekül beszálló Soma egy újabb távoli találattal. A félidő hajrájában Soma újabb triplájával 7-re nőtt előnyünk. 2-re visszajöttek a hazaiak, de az első 20 perc Bobi hármsasával, s csapatunk 5 pontos előnyével zárult. 

Ahogy a mérkőzést, a 2. félidőt is a hazaiak kezdték jobban, egy 7-0-lal átvették a vezetést. Közel 3 perc elteltével Bobi triplája után ismét nálunk volt az előny, majd a szakasz közepén váltott vezetéssel haladtak a felek, Hazai oldaon Fazekas lépett elő, találataira - valamint Bazsó hármasára - építve a szakasz második felében 6 ponttal megugrottak a Kék Cápák - érthető volt időkérésünk. 8-ra nőtt a hátárny, amikor a negyed hajrájában Kaluha Csabi próbált egy triplával lökést adni csapatunknak. Ezzel 5 pontra csökkent hátrányunk, így várhattuk a 4. negyedet. 

Rosszul, hazai hármassal indullt a 2. negyed. Seth duplával, Csabi pedig újabb triplával villant, s ismét ott voltunk a hazaiak sarkában. Újra jött azonban a hazaiak Csabája, Fazekas, s büntetője, majd újabb hármasa után ismét 7-re nőtt hátrányunk. A szakasz közepén aztán úgy tűnt a remek dobóformát kifogó hazaiak döntésre viszik a dolgot, újabb hármasokat elhelyezve kosarunkban egy 11-4-es futással 10 fölé növelték előnyüket. Nem estünk szét, a hátrány nem nőtt, de a hajrában már nem tudtunk igazán közel kerülni ellenfelünkhöz. 

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Nyíregyháza javára, folytatás jövő pénteken otthon, Szigetszentmiklóson. 

B.L.

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra