Beharangozó vs Nyíregyháza - Péntek esti lázIzgalmas, színvonalas péntek esti szórakozásnak, igazi sportélménynek ígérkezik pénteken 19 órától a Nyíregyháza elleni rájátszás-párharc hazai mérkőzése, amelynek csapatunk- amely a szezon során már többször bizonyította, hogy a kemény helyzetek rengeteg tartalékot hoznak ki belőle - nehéz, mondhatni hátrányos helyzetből vág nekiHelyzetünk azért nehéz, mert egyik legjobb, legtapaszaltabb játékosunkat, a nyíregyházi összecsapás első félidejében a térdén megsérülő Tanács Atit nélkülözni lesz kénytelen dr. Nagy Ágoston, csapatunk szakvezetője. A két együttes szezonbeli mérlegét tekintve 2-1-re, a rájátszás párharcban pedig 1-0-ra vezet ellenfelünk, amikor csapatunk összecsapott a "Kék Cápák" együttesével, mindig hazai siker született - nem bánnánk, ha ez a sorozat, s ezzel együtt a párharc is folytatódna. 

Még tavaly decemberben egy emlékezetes találkozón itthon sikerült legyőzni a szabolcsi brigádot: a 3. negyed végén 9 ponttal vezettek a vendégek, de egy parádés hajrával a srácok a maguk javára fordították az összecsapást, s 75-72-re nyertek. 

Azt "behúzni", sem volt könnyű, holnap este, Ati nélkül még nehezebb lesz. Pótolni egyénileg talán nem is lehet eredményes centerünket, aki belső, palánk alatti védekezésünk egy fő (tartó)pillére. Csapatként kell megpróbálni, mégpedig oly módon, hogy mindenkitől szükség lenne némi pluszra, amellett, amivel segíteni szokta a társaságot, védekezésben pedig ez különösen igaz, együtt, egységes, szervezett csapatvédekezéssel lehet "eltűntetni" Ati hiányát. 

Ahhoz, hogy versenyben maradjunk, ezúttal minden eddiginél nagyobb szükség lenne szurkolótáborunk segítségére. Bár valóban a tét versenyben maradni, úgy véljük a liga újoncaként az elődöntőért játszva nyomás nélkül, felszabadultan játszhatnak a srácok - reméljük így is lesz, s versenyben maradnak...

Hajrá BKG, hajrá "Batyi"! 

B.L.

#PrimaBasket 🐏#RamCity #basketball 🏀#Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra