Elődöntős a Nyíregyháza - emelt fővel kaptunk kiA parádés első félidő után 12 ponttal még vezettünk, de szünet után feljött, s fordított a jó néhány élvonalbeli múlttal, válogatott, Universiade-válogatott kosarassal felálló Nyíregyháza, amely izgalmas végjátékban remekül küzdő csapatunk fölé kerekedett. A vereség ellenére újonc együttesünk minden elismerést megérdemel, az utolsó pillanatig megnehezítette az ellenfél dolgát.BKG Príma SE - Nyíregyháza Blue Sharks

84-86

(27-23, 23-15, 17-25, 17-23)

Szigetszentmiklós, rájátszás, 2. mérkőzés. V.: Praksch, Bagi, Szilágyi. 

BKG: NAGY BE. 18/12, NAGY BO. 25/12, HALÁSZ 7, BERGER 10, Reizer 6. Cs.: Nagy S., Kovács 8, SZELECZKI 8, Kaluha 2, Püspök, Ben-Kane. 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, és az Ati helyére a kezdő ötösbe bekerülő Reizer Roli ügyes kosaraira építve 9-6-ra elléptünk. A folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek. Seth büntetőivel, majd Benji hármasával 4-gyel megugrottunk, de Bazsó két triplájával visszavette a vezetést ellenfelünk. A szakasz hajrája viszont egyértelműen a miénk volt, Soma és Benji révén 4 pontos előnyt szereztünk. 

A második etap úgy kezdődött, ahogy az első zárult: Soma duplájával. Bobi hármasával 7 pontosra nőtt az előny, a Nyíregyházát ekkor Tóth Gergely tartotta verenyben. Szele villanásaival mégis tovább nőtt az előny, tapasztalt centerünk zsinórban dobott 6 pontjával 10 fölé hizlaltuk a különbséget - időt kért ellenfelünk. Kicsit megtört a lendület, 6-rafeljött a Nyíregyháza - jókor jött Halász Ákos ügyes, 2+1-es játéka. A félidő végén Bobi lépett elő vezérré, triplát dobott, majd 4 büntetőt is a helyére küldött, így szünetben minden várakozást felülmúló játékkal 12 ponttal vezettünk. 

Tóth kosarára Seth felelt a második félidő elején. A vendégek volt válogatott centere ugyan villogott, de kosaraira, hol Ákos, hol Bobi jóvoltából tudtunk felelni, így tartottuk 10-12 pontos előnyünket. Bazsó hármasára Benji révén feleltünk triplával, majd duplát is dobott, 14-renövelve az előnyt. A szakasz közepén megtört a lendület, nem sikerültek a befejezések, s Tóth és Bazsó vezérletével egy 12-0-lal 2-refeljöttek a vendégek. Kaluha Csabi ügyes átadásából Szele törte meg kosárcsendünket, amivel átlendítette csapatunkat a holtponton. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak, Bobi újabb hármast "vágott", 4 pontos előnnyel vártuk a 4. negyedet. 

Ahogy a 2., a 4. negyed is Soma pontjaival indult. A nagy rohanásban mindkét csapt sokat hibázott, Seth blokkolta Tóthot, ám a túloldalon Bobi eladott labdája után sportszerűtlen hibáért akadályozta a meginduló Bazsót. Egy 7-0-lal fordított ellenfelünk. Hosszú "hallgatás" után a vendégek által jól őrzött Seth büntetőivel vettük vissza a vezetést. Ez csak rövid ideig tartott, a szakasz közepén ellenfelünk szűk előnyt állandósított, időt kértünk. Átálltunk egy kifejezetten alacsony szerkezetre. A hajrában Benji büntetőivel 1-refeljöttünk, majd Tóth kosarára Ákos felelt bátor betörés után. Ez lökést adott a srácoknak, Bus egy jó büntetője után Benji triplájával visszavettük a vezetést. Utána azonban a tapasztaltabb játékosok alkotta vendégek Bus 2+1-es akciójával, valamint Czura duplájával 4 ponttal elléptek. Már-már veszni látszott minden, amikor Csabi visszaszerzett egy már-már elveszett labdát, majd 2 büntetővel 2-refelhozta csapatunkat. Tóth kosarára Seth 9 másodperccel a vége előtt felelt. Az addig jól játszó Bazsó kihagyott 2 büntetőt, majd Csabi próbált meg szólóból egyenlíteni, de Bazsó, akivel ütközött dobás közben, kiütötte a labdát. 0,8 másodperc maradt, alapvonali bedobás után, Sethet próbáltuk megjátszani, nem sikerült eredményesen befejezni a támadást, győzött és elődöntős a Nyíregyháza.

A mieink az 5-8. helyért játszanak, s a következő ellenfél a Pécs lesz.

B.L.

#PrimaBasket 🐏#RamCity #basketball 🏀#Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra