28 pontos győzelemmel nyitottunk otthon!Az új szezonban először játszottunk hazai pályán, s rögtön egy szép győzelemmel debütáltunk szurkolóink előtt.BKG PRIMA Akadémia vs MAFC

95 - 67

(15-18, 32-23, 19-13, 29-13)

PRIMA: Radoncic 17, Armaghani 11/3, Nagy Be. 6, Buzás 7, Nagy Bo. 22/18 cs.: Zsihla, Opre, Nagy S. 7/3, Szeleczki 10, Halász 4, Reizer 11, Molnár.


Az első játékrészt nagyon rosszul kezdték fiaink. Sorra maradtak ki a helyzetek, mind a belső, mind a külső dobások. Ezeket aztán a vendég alakulat rendre meg is büntette. Ebből kifolyólag a negeyedet 3 pontos hátránnyal zártuk.


A második felvonásban “megérkeztek a kosok” a meccsre. Szemmel láthatóan feljavult a játék és ez már az eredményen is látszott. A nagyszünetben már vezettünk 6 ponttal.


A harmadik etapban szintén az első negyedbeli formát mutatták a srácok. Kicsit pontatlanul fejezték be a támadásokat, míg védekezésben a MAFC-osok próbálták tartani a különbséget. Ennek ellenére a jó negyedzárásnak köszönhetően sikerült tovább növelni a különbséget, s a negyedik negyedet már 12 pontos előnnyel vártul.


A meccs a végére átalakult egy amolyan örömjátékká és gyakorlássá, ahol Dr. Nagy Ágoston igyekezett mindenkinek lehetőséget biztosítani.

Külön öröm, hogy ezúttal Molnár Csongornak sikerült győzelemmel bemutatkoznia a felnőtt mezőnyben. Gratulálunk neked is és a csapatnak is!


Dr. Nagy Ágoston a mérkőzést követően:

A bajnokság eleje számunkra a felkészülés kezdetét is jelenti. A vírustól tartva egy edzőmeccset játszottunk csak. A mai nagyobb különbségnek örülök. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy kezdünk formába lendülni. Nehéz meccsek várnak ránk és egy ilyen hétközi forduló mindig nagy kihívást jelent. A MAFC elvesztette az irányítóját, nem volt még idejük ezt lereagálni, de mindent megtettek a siker érdekében, amíg fizikailag bírták. A MAFC mindig jó ellenfél, ma mi voltunk a jobbak.


Garai Péter (MAFC vezetőedző):

Először is gratulálok a Szigetszentmiklósnak. Megérdemelten nyertek. Készültünk rájuk, tudtuk, ismertük miben erősek, hiszen 20 évre visszanyúló ismerettségünk van. Az első 10 percben, amíg fizikálisan bírtuk, addig azt gondolom nagyon jól meg tudtuk oldani a feladatokat. Utána a fáradtságból adódóan remgeteg hibát követtünk el, főleg védekezésben. Ezeket a hazai csapat könyörtelenül kihasználta. Nem mentegetőzve, de Bordács Soma nélkül nem tudtunk olyan szerkezettel játszani, ami megoldotta volna az ellenfél támadásait. Ötös nélkül kellett játszanunk és ezt is könyörtelenül kihasználta a BKG. Továbbra is mennünk kell előre, de hozzáteszem ez mindenkire érvényes, hogy a pályán ne csak a Szigetszentmiklós legyen megfelelő állapotban, hanem a mérkőzés többi résztvevője is. Nekik is bírniuk kell fizikálisan. Ezen a meccsen volt, aki 10 percet, volt ak 15-öt, de volt aki 2 percet se bírt. Ezen mindem résztvevőnek változtatnia kell. Még egyszer gratulálok a BKG-nak.


Statisztika

Highlights

PRIMA Shops

Hajrá PRIMA! Hajrá Batyi!

#PrimaBasket 🐏 #RamCity #basketball 🏀 #Szigetszentmiklós #Debrecen #BatyiCsaladVissza a főoldalra